JobDSL i Jenkins

I denne artikel vil jeg vise hvordan man benytter JobDSL til at lave job i Jenkins. Det er en måde at scripte sine jobs, og dermed undgå snowflakes.

Vi starter med at installere det krævede plugin, jobDSL plugin ved at gå ind under “Bestyr Jenkins” -> Pluginhåndtering og tryk på fanen “Tilgængelige”. Her fremsøger du så “”, markerer det og trykker på “Hent nu og installer efter genstart”. Det skal siges, at for at det genererede job fungere, skal “Git plugin” også installeres. Det er dog ikke vigtig for at se JobDSL i aktion.

1. JobDSL_plugin

Herefter går vi til forsiden, og trykker på “Nyt Item” for at lave et nyt job. Giv jobbet et navn og vælg “Freestyle project”.

2. new_freestypeProjekt

Scroll ned og tryk på knappen “Add build step” og så “Process Job DSLs”. Så får man en ny sektion frem.

3. ChooseBuildStepDSL

I feltet x indtaster du følgende DSL kode:

4. DSLContent

Tryk så på Gem knappen nederst og dit job er klart til at blive kørt. Tryk på “byg nu” knappen, og jobbet bliver kørt. Du skulle gerne få følgende output fra jobbet.

5. ConsoleOutput_DSLjobs

Det genererede job kræver at Docker er installeret på maskinen, og at brugeren der kører Jenkins, har rettigheder til at køre Docker kommandoer. Følgende er ikke afgørende for JobDSL forståelsen, men her ses output for docker jobbet.

6. BuildOutputStart

Her ser vi jobbet færdigt efter at have trukket docker billedet ned, og bygget det.

7. BuildOutputEnd

Docker eksemplet bygger en kontainer der har installeret en CentOS 6.6 med en JBoss 7.7. Repositoriet med indholdet, kan findes her :

https://github.com/hoeghh/CentOS66_JBoss711

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *